Hannovermässans Sverigekontor AB

DOMOTEX HANNOVER 2010 (16-19/1)

Därför möts gräddan inom golv- och mattbranschen på Domotex Hannover:

  • För att alla andra kommer hit - det är här man knyter lönsamma affärskontakter
  • För att det är här alla nyheter visas först
  • Ny avdelning för keramik och plattor (fliesen/tiles) har öppnats
  • Domotex har fått en ny utformning och en effektivare struktur 
     
2009-10-10

Hannover. Nedräkningen pågår: om knappa fyra månader (16 – 19 januari 2010) börjar DOMOTEX HANNOVER, den största och mest internationella mässan inom sin bransch.  DOMOTEX HANNOVER är ju den världsledande mässan för mattor och golvbeläggningar sedan ”urminnes tider” och årgång 2010 bygger på mångårig erfarenhet men med många nya grepp på flera traditionella avdelningar.

Till mässområdet i Hannover kommer utställare från 60-talet länder för att visa vad som är på gång och vilka framtidstrender som gäller. Branschens högsta beslutsfattare kommer för att ta reda på vilka framtidsprodukter de ska satsa på och för att knyta givande affärskontakter.

2010 kommer dessutom utställare och besökare kunna glädjas åt en hel rad nyheter och förändringar som gör det ännu enklare att ha ett framgångsrikt mässdeltagande.  Inom så gott som alla avdelningar och områden finner vi nya inriktningar. Sektionen för handknutna mattor har fått en ny struktur i mässområdets norra hallar, med nya lounger och andra arrangemang . Contractworld har ett nytt koncept, som förhoppningsvis ytterligare kommer att underlätta kontakterna mellan arkitekter och utställare.  Som alla mässor i Hannover är DOMOTEX lika mycket en informationsmässa som en produktmässa, och nya teman och nya presentationer betyder att DOMOTEX HANNOVER behåller och befäster sin ställning som den viktigaste mötesplatsen för den internationella golvbeläggningsbranschen.

Den verkligt internationella mässan: 80 procent kommer från andra länder.

DOMOTEX HANNOVER är världsledande när det gäller internationellt deltagande. 80 procent av alla utställare kommer från andra länder än Tyskland. För producenter och leverantörer från alla kontinenter är DOMOTEX HANNOVER det självklara valet när man ska ut på den internationella marknaden.  I topp bland utställarländer står Tyskland, följt av Belgien, Turkiet, Indien, Nederländerna, Kina, Italien och Schweiz. Även besökarna är en mycket internationell skara – förra gången kom 61 procent från andra länder än hemlandet Tyskland.

Mässa för beslutsfattare: 70 procent av besökarna hör till företagens top management.

Anledningen till att så många ur företagens ledningar tar sig tid att resa till DOMOTEX HANNOVER är naturligtvis att man inte någon annanstans får en så komplett och överskådlig bild av världsmarknaden för mattor och golv. Huvudområdena på mässan är

·         Mattor (handknutna)

·         Mattor (maskinellt tillverkade)

·         Textilier och elastiska golvbeläggningar

·         Fibrer, garner och vävar

·         Parketter och andra golvbeläggningar av trä

·         Laminatgolv

·         Läggnings, underhålls-, och användningstekniker

Ett stort antal specialpresentationer och forum liksom arkitekturkongressen contractworld.congress ingår i utställningskonceptet och sätter det omfångsrika utbudet i ett djupare sammanhang.  Ett stort antal internationella branschorganisationer, förbund och föreningar passar på att under mässan ha möten, symposier, forum och föreningsmöten.

Handknutna mattor flyttar till de nordliga hallarna.

Området för handknutna mattor flyttar på DOMOTEX HANNOVER 2010 till norra delen av mässområdet. Den nya placeringen i hallarna 19 till 23 ger många fördelar för såväl utställare som besökare. Hallarna nås direkt från mässans huvudingång Nord1, som är en av huvudingångarna till mässområdet. Den ligger i direkt anslutning till Hannovers lokaltrafiknät och parkeringsmöjligheter.

Den nya placeringen i de norra hallarna gör det möjligt att strukturera om hela sektorn för att ge besökaren en ännu bättre överblick över utbudet.  Överbyggda passager mellan hallarna gör det enkelt att gå runt de olika utställningsområdena, specialvisningarna och de nya loungerna. Kort sagt, presentationen av handknutna mattor har blivit ännu attraktivare.

Ett tioårsjubileum: Arkitektforumet contractworld firas med ny utformning.

Under tio år har contractworld varit DOMOTEX särskilda mötesplats för arkitekter och utställare.  Lagom till jubileet har mässarrangörerna strukturerat om contractworld så att det viktiga nätverkandet mellan utställare och besökare löper ännu lättare och effektivare. Föredrag och diskussioner har fördelats ut på olika platser inom forumet. Det ger en rumslig närhet mellan utställare och besökare för att ge ännu bättre kommunikation och tankeutbyte.

fliesen/tiles 2010: En efterlängtad premiär på DOMOTEX HANNOVER

Nästa års DOMOTEX HANNOVER har öppnat dörrarna för keramiska plattor. Det är helt visst ett golvbeläggningsmaterial som funnits ”på nåder” tidigare, men år 2010 har denna produktkategori fått en framträdande roll med ett eget utställningsområde. Det är en viktig utvidgning av mässan, där nu internationella producenter och leverantörer inom en expanderande och innovativ sektor för golvbeläggningar kan visa sina spännande och konkurrenskraftiga produkter och lösningar.

Utställargruppen vänder sig framför allt till arkitekter och inredningsarkitekter, planerare och byggherrar, och därför har mässan lagt fliesen/tiles tillsammans med contractworld i hall 4. Företag som marknadsför läggnings-, underhålls- och användningsteknik finns nära till hands i hall 9.

 

Hannovermässans Sverigekontor AB Enhagsslingan 3, 18740 Täby
Tel: +46 8 611 44 06 Fax: +46 8 611 80 02 E-post: info@messe.se