Hannovermässans Sverigekontor AB

Trådlös kommunikationsteknologi fortsätter att växa - WIRELESS AUTOMATION visar de hetaste trenderna

  • Ny standard säkrar kompatibilitet mellan olika tillverkare

  • hela fältet av trådlös automation: Bluetooth, ZigBee, WLAN och WirelessHart

  • Speakers Corner i centrum av debatten med topprankade gästtalare

2010-03-15


Trådlösa kommunikationsteknologier, som Bluetooth, ZigBee, WLAN, UMTS mobil telefoni och särskilt WirelessHART har blivit oumbärliga verktyg i industriautomation. Årets HANNOVER MESSE speglar den snabba tillväxten inom denna sektor med specialutställningen WIRELESS AUTOMATION, en specialutställning som upptar 1000 kvadratmeter i hall 7.

52 utställare visar att trådlös datakommunikation minsann är något betydligt mer än bara ett tillbehör till det fasta nätet – wireless spelar en nyckelroll när det gäller att öka effektiviteten hos automatiserade produktionsprocesser.

Standard säkrar kompabiliteten
Specifikationen för WirelessHART som presenterades förra året på HANNOVER MESSE har nu etablerats i industrin. Den har också påverkat många av de innovationer som visas i år. Företag som tidigare köpte kompletta trådslösa lösningar från en tillverkare kan nu, tack vare WirelessHART-standarden, välja mellan komponenter från olika tillverkare. Det innebär en enorm fördel för slutanvändare som nu kan komma till HANNOVER MESSE 2009 och jämföra konkurrerande erbjudanden från olika leverantörer.

Nya tillämpningsmöjligheter
WIRELESS AUTOMATION drar fördel av att trådlösa teknologier och tjänster presenteras under samma tak som INTERKAMA+, världens största mässa för industriell automation. Så besökaren kan på ett och samma ställe få en komplett överblick över hur automatiseringsprocesser och trådlös teknologi kan samverka på ett naturligt och effektivt sätt. Och tack vare WirelessHART så kan kunden vara säker på att om en komponent uppfyller standarden så fungerar den tillsammans med andra komponenter inom samma standard utan problem.

Rätta platsen för affärssnack – Speakers Corner
En riktig framgång på tidigare års WIRELESS AUTOMATION har varit den Speakers Corner där utställande företag och användare kan tala om aktuella trender inför en professionell publik. Speakers Corner har utvecklats till ett viktigt forum för att föra vidare kunskap och erfarenheter inom trådlös kommunikation i industrin. Programmet ligger på mässans webplats innan mässan öppnar.

Wireless Pavillion – slutsåld succe
Samlingsmontern Wireless Pavillion, på WIRELESS AUTOMATION, återkommer även i år. Den administreras av Hannovermässans Sverigekontor.

– Systemet med samlingsmontrar har ju varit lyckosamt under många år, säger Nils Fickler, Hannovermässans Sverigekontor. Det är en praktiskt och effektiv lösning där företag med mindre krav på utställningsyta får hjälp med catering och andra praktiska detaljer och kan koncentrera sig på att presentera sig och sina produkter.

För i år är Wireless Pavillion helt utsåld, men för företag som absolut och i sista minuten vill delta i WIRELESS AUTOMATION finns det fortfarande möjlighet att ordna en egen monter. Och företag som vill planera mässdeltagande med lite längre framförhållning kan ta kontakt med oss inför nästa års mässa, säger Nils.

Hannovermässans Sverigekontor AB Enhagsslingan 3, 18740 Täby
Tel: +46 8 611 44 06 Fax: +46 8 611 80 02 E-post: info@messe.se